maandag, december 23, 2024
spot_img

Simons over onderwijs: “In 2025 gaan we ontdekken dat morgen bij vandaag begint”

Tijdens een activiteit van de Jongeren Denktank van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft partijvoorzitter Jennifer Simons opgemerkt dat men in 2025 gaat ontdekken dat morgen bij vandaag begint. Simons sprak over de huidige situatie van het onderwijssysteem en hoe deze verbeterd kan worden. “In 2025 gaan we ontdekken dat morgen bij vandaag begint. En wat is de situatie van het onderwijs vandaag? A broko! Het onderwijs is verworden tot een soort chaotische situatie, waarbij jongeren eigenlijk uit het onderwijs getrapt worden”, aldus Simons op vrijdag 29 november in Club 100 te Saramacca.

“Dat is wat er gebeurt. Overal waar ik kom, hoor ik van kinderen en jongeren, die eigenlijk niet verder naar school kunnen, omdat hun school boven hun hoofd is weggehaald. Zo druk ik het uit.” Simons gelooft dat technologische innovatie zal helpen om het onderwijs weer op spoor te brengen. “Dat is fase 1. Voor we kunnen kijken naar de toekomst, zullen we absoluut met technologie het onderwijs terug moeten brengen naar een aanvaardbaar niveau”, aldus de politica. Zij wijst op het groeiende lerarentekort in Suriname, een probleem dat nog steeds verergert doordat leerkrachten het land verlaten. Ondanks deze uitdaging moet ervoor worden gezorgd dat de kinderen nu en in de toekomst beter onderwijs ontvangen dan momenteel het geval is, maar met aanzienlijk minder leerkrachten.

Simons stelt vooral dat moderne technologie correct moet worden ingezet om het onderwijs in Suriname in eerste instantie terug te brengen naar een acceptabel niveau. “Dit geldt niet alleen voor Paramaribo, maar voor het hele land, waar de situatie op sommige scholen schokkend is.” De partijvoorzitter benadrukt dat alle kinderen, ongeacht waar ze wonen, recht hebben op goed onderwijs. Tijdens de activiteit zijn er diverse divisies van de denktank geïnstalleerd, waaronder ook een divisie die gaat over onderwijs, wetenschap en cultuur.

Simons heeft een voorliefde voor onderwijs en technologie. Behalve haar rol als politicus en arts heeft zij zich jarenlang ingezet voor onderwijsinnovatie en maatschappelijke ontwikkeling. In het verleden heeft ze zich via EDUCONS, een ngo, ingezet om ICT in het onderwijs in Suriname te stimuleren. EDUCONS heeft computers op scholen geïnstalleerd, afstandsonderwijs geïntroduceerd en meer dan 35.000 studenten en werkenden opgeleid in basis- tot gevorderde ICT-vaardigheden.Daarnaast heeft ze als beleidsmaker en universitair docent bijgedragen aan volksgezondheidsinitiatieven op het gebied van hiv en dermatologie, waarmee ze een blijvende impact heeft gehad op zowel onderwijs als gezondheidszorg.

spot_img
spot_img
spot_img

MEER NIEUWS