Ingrid Bouterse-Waldring is overweldigd geweest door het afscheid dat haar echtgenoot Desi Bouterse op zaterdag 4 januari ten deel is gevallen. De ex-president en gewezen erevoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), die op 23 december 2024 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, is op de eerstgenoemde dag gecremeerd. Zijn uitvaart heeft een volksmanifestatie van tienduizenden op de been gebracht. Weduwe Ingrid Bouterse-Waldring heeft zich drie weken na dit moment overweldig getoond.
“We wisten dat het druk zou zijn, maar wat we daar hebben gezien… Dat heeft mij goed gedaan.” Zo sprak Bouterse-Waldring als hoofdbestuurslid van de NDP tijdens de opening van het Infocentrum van de partij op zaterdag 25 januari op de hoek van de Indira Gandhiweg en de Sarangistraat. “Ik weet zeker dat hij daarboven tevreden is. Hij heeft een uitvaart als een uitvaart gehad”, voegde ze eraan toe. Bouterse-Waldring stelde dat de volkseer die Desi Bouterse heeft gehad vele malen beter was dan de staatseer die hem geweigerd is. “Ai Sranan grantangi, mi mus fu taigi un grantangi”, sprak zij vervolgens haar hartgrondige dank uit.

De gewezen first lady had echter ook een politieke boodschap voor het goed opgekomen publiek. Ze benadrukte dat het werk ondanks het heengaan van Bouterse, door moet gaan. Ze merkte op dat er vanuit de regering steeds wordt geroepen dat Suriname gerede is, maar Bouterse-Waldring vraagt zich af waaraan dat te zien is. “Het land lijkt op een vuilnisbelt, het onderwijs en de volksgezondheid zijn ingestort, leerkrachten, verpleegkundigen en specialisten trekken weg en de criminaliteit wordt met de dag erger”, somde zij op. Volgens Bouterse-Waldring zijn de verkiezingen in 2020 middels het verkondigen van leugens gewonnen, en gaat men daarmee door.
Ze merkte op dat er heel wat beloftes zijn gedaan en afspraken gemaakt, maar niet ingelost noch dan men zich daaraan heeft gehouden. Zo is er niets van terecht gekomen dat alle 18-jarigen een perceel zouden krijgen; ook is onderwijs niet gratig noch schoolvervoer. In plaats van visumvrij reizen, reist de president van het land juist de wereld rond. Bouterse-Waldring maakte ook een vergelijking met de prijzen voor puntbrood, rijst, sardines, suiker, limonade en gas ten tijde van het kabinet-Bouterse en onder de huidige regering. Ze vroeg het volk daarom goed na te denken op wie ze haar stem uitbrengt. “We moeten volhouden de komende drie maanden, want we willen niet nog vijf jaar opgescheept zitten met deze mensen”, besloot ze.